Uspješno završena akcija udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“ u našoj školi

Kampanja pod nazivom „Tjedan kolektivnog sađenja stabala u Hrvatskoj 2021.“ započela je u ponedjeljak 01. ožujka, a trajala je do nedjelje 07. ožujka 2021. godine. Kontinuirana je to volonterska akcija sadnje stabala u Hrvatskoj u kojoj je do sada sudjelovalo više od 23 000 sudionika te je zasađeno više od 60 000 stabala, s ciljem podizanja ekološke svijesti u društvu, ali i stvaranje simbioze kod građana.

Akciji Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“ priključio se i Grad Valpovo te je ovoga tjedna posađeno 14 različitih stabala na području Grada i prigradskih naselja. Na inicijativu Turističke zajednice Grada Valpova u akciju se uključila i naša Škola kao i mnogi drugi (Dječji vrtić„Maza“ i „Moj Bambi“ Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci zajedno sa Odredom izviđača “Iovallios”). U petak, 05.03. zasadili smo stabla u Bocanjevcima, Nardu, Šagu i Valpovu.

„Drago nam je da smo se i ovoga puta priključili kampanji sadnje stabala na našem području. Na ovaj način podržali smo rad Udruge, ozelenili naše životne i radne sredine, ali i educirali djecu da svatko može sadnjom stabla pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena. Kao što je vidljivo interes postoji i rado ćemo se i u buduće uključivati u ovakve hvale vrijedne akcije.“ – zaključio je voditelj Turističke zajednice Grada Valpova Eduard Lacković.

U nastavku Vam donosimo lokacije na kojima možete vidjeti novo zasađena stabla te galeriju fotografija provođenja akcije!

  1. PŠ BOCANJEVCI : 1 stablo kuglaste forme (javor) 
  2. PŠ ŠAG ŠKOLA: 1 stablo kuglaste forme (javor)
  3. PŠ NARD ŠKOLA: 1 stablo kuglaste forme (javor) 
  4. OŠ MATIJE PETRA KATANČIĆA VALPOVO: 3 različite sadnice (tulipanovac 150cm, liquidambar 150cm i breza)