Obilježen Dan škole

Nakon dvije godine korona-mjera ove smo godine napokon Dan škole proslavili veselo i družeći se međusobno.

Proslavu smo započeli 2. lipnja u večernjim satima koncertom naše Glazbene škole. I ovaj su put sudionici svojim nastupima oduševili publiku u Centru kulture „Matija Petar Katančić“.

U petak, 3. lipnja, učenici od 1. do 6. razreda prijepodne su proveli na pikniku sa svojim učiteljicama i razrednicima. Uživali su u druženju, raznim dječjim igrama i  ljepoti valpovačkog parka.

Za to vrijeme učenici sedmih i osmih razreda sudjelovali su u sportskim natjecanjima. Djevojke su u sportskoj dvorani igrale odbojku, a momci nogomet i košarku na vanjskim terenima. Pobjedu su odnijele učenice 8.c i 8.d razreda. Momci 7.c pobijedili su u nogometnim susretima, a učenici 8.a u košarkaškim.

Sama poslastica na kraju sportskog dana bio je košarkaški mini turnir između ekipa Grada Valpova, učitelja Škole i učenika. Prvo mjesto pripalo je učiteljima.

Prije svih sportskih susreta obnovljeno košarkaško igralište otvorili su ravnatelj Škole Dalibor Košutić i gradonačelnik Matko Šutalo jer je obnovljena podloga na terenu kompletno financirana iz gradskog proračuna.

Dan škole završili smo svečanom akademijom u Centru kulture „M. P. Katančić“. Naši raspjevani zboraši, solisti, veseli recitatori i glumci svojim su točkama razveselili svoje najmilije koji su popunili mjesta u gledalištu kino-dvorane. Kao nagradu za svoj trud izvođači i njihovi mentori dobili su dug i glasan pljesak.

Nadamo se ovakvim druženjima i nagodinu.