Sedmaši posjetili Krapinu i Varaždin

U četvrtak 3.11.2022., učenici 7.a, 7.b i 7.c razrednog odjela bili su na terenskoj nastavi u Varaždinu i Krapini, u pratnji razrednica Anice Zrna i Vlaste Buljan, te nastavnika Ivana Biuklije.

Polazak na terensku nastavu bio je s Valpovačkog autobusnog kolodvora u 6,00 sati. U Varaždin smo stigli u 10,00 sati, te smo prema planu obišli Trg bana Josipa Jelačića, Hrvatsko narodno kazalište, Stari grad, … Kratki odmor napravili smo u restoranu McDonalds kako bi se učenici okrijepili za nastavak putovanja prema Krapini.

U Krapini smo posjetili Muzej krapinskih neandertalaca, koji se prostire na površini od oko 1200 m2. Uz stručno vodstvo i mnoštvo multimedijskih sadržaja upoznali smo zanimljiv život i kulturu neandertalskog čovjeka. Muzej je povezan uređenim pješačkim stazama sa samim nalazištem na brdu Hušnjakovo, pa smo imali prilike vidjeti i mjesto pronalaska krapinskih neandertalaca i predmeta (strugala, šiljci, koštana sjekira) koje je koristio krapinski pračovjek.

Nakon razgledavanja muzeja, otišli smo na zajednički ručak u obližnji restoran, te se nakon obilnog ručka uputili kući. U Valpovo smo stigli u kasnim večernjim satima.