Obavijest učenicima br. 5/2022.

I.

U petak 18. studenoga 2022. Godine obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata s naglaskom na žrtve Vukovara i Škabrnje. Taj dan je odlukom Sabora Republike Hrvatske uvršten u neradne dane stoga neće biti redovite nastave.

II.

Svake godine 17. studenoga na Dan sjećanja na žrtve Vukovara organizira se čin paljenja svijeća pod nazivom I u mom gradu Vukovar svijetli. Taj čin pokrenut je još 1990. godine u Splitu radi izražavanja suosjećanja prema žrtvi Vukovara. Ove godine Grad Valpovo organizira paljenje svijeća pod nazivom Valpovo svijetli za Vukovar u 17.30 sati u centru grada. Naša škola će organizirati zajednički odlazak svih razreda popodnevne smjene nakon četvrtog sata (učitelj odlučuje o odlasku na obilježavanje).

Svaki razred će u školi dobiti lampion koji će preuzeti učitelj u četvrtak popodne kod ravnatelja. Nakon obilježavanja učenici koji imaju šesti sat vraćaju se na nastavu, a ostali odlaze kući.

Napominjem da učitelj koji vodi razred na obilježavanje Dana sjećanja, odgovara za dostojanstveno ponašanje naših učenika tijekom intoniranja himne i prigodnog programa.

Pozivam učenike iz jutarnje smjene, kao i učitelje, da i oni svojim prisustvom odaju dužnu počast herojskom gradu Vukovaru i brojnim žrtvama koje su utkane u povijest samostalne Republike Hrvatske.

III.

Napominjem još jednom, u školi postoji video nadzor vanjskog i unutanjeg prostora. Svako uništavanje imovine kao i uništavanje stvari drugih učenika (bicikl, romobil i sl.) bit će sankcionirano od strane Škole, a u slučaju težih devastacija o tome će biti obavještena i policija.

 

Valpovo, 15. studenoga.2022. godine

                                                                                                              Ravnatelj

                                                                                                Dalibor Košutić, prof.v.r.