INFO dan projekta “Učimo zajedno 6”

U petak 24. veljače 2023. godine u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu održan je INFO dan o projektu „Učimo zajedno 6“ za učitelje i stručne suradnike na sjednici Učiteljskog vijeća. Projekt je predstavila edukacijska rehabilitatorica Tajana Zlatarić. Predstavljen je projekt, objašnjenja je važnost pomoćnika u nastavi, te napredak naših učenika uz podršku pomoćnika u nastavi.

Projekt Učimo zajedno 6“ osigurava pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koji pružaju neposrednu pomoć učenicima s teškoćama u razvoju u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Nositelj projekta „Učimo zajedno 6“ je Osječko-baranjska županija, a partneri su 46 osnovnih škola i 8 srednjih škola. Vrijednost navedenog projekta je 7.338.891,60 kn od čega bespovratna sredstva (ESF, proračun RH) iznose 6.971.947,02 kn, a sufinanciranje OBŽ iznosi 366.944,58 kn.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovit sustav obrazovanja, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.
Trajanje projekta je 12 mjeseci od 22.8.2022. do 22.8.2023. Tijekom tog perioda u školskoj godini 2022./2023. očekivani rezultati su poboljšati socijalnu uključenost kroz inkluzivno obrazovanje za najmanje 168 učenika s teškoćama u razvoju i povećati razinu znanja i vještina 162 nezaposlenih osoba i učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada.

U našoj školi ove školske godine rade tri pomoćnice u nastavi s troje učenika s teškoćama u razvoju koje su zaposlene preko projekta „Učimo zajedno 6“.

Ravnatelj:
Dalibor Košutić, prof.