Terenska nastava u Ekoparku Krašograd

Sedamdesetak učenika 6. a, b, c i 5. d razreda četvrtak su, 30. ožujka 2023. godine, proveli uzbudljivo na terenskoj nastavi u Ekoparku Krašograd u pratnji učitelja Filipa Ivančevića, Marka Skelca, Davora Miloševića, Ivana Biuklije i Darije Jančikić.

Po dolasku u Krašograd djeci su u restoranu posluženi Kraš express i keksi te su ukratko upoznati s aktivnostima koje slijede. Nakon toga svaki je razredni odjel u pratnji animatora i učitelja krenuo s aktivnostima zabavnog i edukativnog karaktera. Učenici su se natjecali u potezanju konopa, skakanju u vrećama i u sportskom poligonu. Uživali su u ogromnom napuhancu i naskakali se na trampolinima. Vlakićem su obišli imanje te se upoznali s osobinama i načinom života životinja koje tamo obitavaju. U nastavku djeci je pokazan slijed „od polja do stola“, odnosno put nastajanja proizvoda od biljke koje su vidjeli na polju tijekom vožnje vlakom, zatim njenog ploda (zrno kukuruza ili pšenice), preko brašna pa sve do pripreme tijesta i izrade raznih oblika od tijesta u čemu su sudjelovala i sama djeca, a okušali su se i u mužnji mehaničke kravice. Nakon ručka uslijedila je potraga za blagom te zabava na dječjem igralištu ili sportskim terenima.

Najuspješnijima su dodijeljene diplome, a domaćini su sve učenike počastiti slatkim Kraš proizvodima. Zahvaljujemo svima koji su našim učenicima omogućili ovaj zabavan i nezaboravan dan.

(D.J.)