Održana šesta Državna smotra saksofonista osnovnih i srednjih glazbenih škola Hrvatske

15. i 16. svibnja održan je stručni skup te 6. Državna smotra saksofonista osnovnih i srednjih glazbenih škola Hrvatske.

Sudionike je u ime domaćina, Osnovne škole Matije Petra Katančića pozdravio ravnatelj Dalibor Košutić, zahvalio im na sudjelovanju i poželio uspješan nastup.

Učenicima, njihovim učiteljima i korepetitorima se obratila i Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko baranjske županije, a smotru je otvorio gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

Stručni skup kao i smotra održani su u kapelici dvorca Prandau Normann koja je svojom akustikom doprinijela bogatstvu izvedbi.

Glazbeni dio smotre su otvorili učenici naše škole Izak Cvenić na klaviru, učenik profesorice Slavice Pandi i Nikol Kapetanović na violini, učenica profesorice Anice Miličević, uz korepeticiju Marije Pušić. Glazbena škola Valpovo i Belišće pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo ove godine je imala dva predstavnika. Ivana Krušeca u I. kategoriji koji je svojim sjajnim nastupom otvorio natjecateljski dio smotre te Katarinu Rosić koja se iznimno dobro snašla s izvedbom zahtjevnog programa u II. kategoriji. Oba učenika pripremio je voditelj i učitelj glazbene škole Denis Ravlić a na klaviru popratila profesorica i korepetitorica Marija Pušić.

Na smotri su sudjelovale OGŠ Kontesa Dora iz Našica, Umjetničke škole Fortunata Pintarića iz Koprivnice, Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, Umjetničke škole Miroslava Magdalenića iz Čakovca i Glazbena škola Varaždin.

Smotra je završena uz veliko zadovoljstvo sudionika i domaćina prigodnim druženjem, razmjenom iskustava uz želju da se u još širem krugu nađu na 7. susretu.