Proslavili smo Dan škole

U petak, 26. svibnja 2023. godine obilježili smo Dan škole. U prijepodnevnim satima učenici razredne nastave su sudjelovali na projektu „Mala Škola Olimpijade“ kojeg provodi udruga Olimpijada starih športova Brođanci. Cilj udruge je zainteresirati djecu i mlade za sve stare tradicionalne sportove i zdraviji način života. Udruga je demonstrirala nekoliko disciplina: utrka u vrećama, ringlanje, kozana, banga i potezanje konopa.

Učenici predmetne nastave su sudjelovali u raznim aktivnostima koje su organizirali njihovi razrednici. Dio je učenika sudjelovao u „Matijafestu“ te su posjetili izložbu Fotokluba Valpovo. Učenici 6. razreda su sudjelovali u likovnoj radionici – tehnika crtanja kredom u boji, a učenici 7. i 8. razreda su sudjelovali u likovnoj radionici „Pozdrav iz Valpova“ (prezentacija i oslikavanje starih razglednica Valpova).

Dan škole završili smo svečanom akademijom  u Centru kulture „Matija Petar Katančić“. Na početku priredbe nam se obratio ravnatelj naše škole s nekoliko prigodnih riječi, a nakon njega nam se obratio i zamjenik gradonačelnika grada Valpova Marko Barišić. Naši raspjevani zboraši, tamburaši, veseli recitatori i glumci svojim su točkama razveselili okupljene u gledalištu kino-dvorane.

Nadamo se ovakvim i sličnim druženjima i nagodinu!