Završne svečanosti na kraju nastavne godine 2022./2023.

Iako su u lipnju odradili svoje posljednje dane nastave, učenici od 1. do 7. razreda ponovo su ušli u svoje učionice u četvrtak 6. srpnja i od svojih učiteljica, razrednica ili razrednika primili svjedodžbe.

Posebno svečano bilo je istoga dana u večernjim satima u Centru kulture Matija Petar Katančić gdje su održane dvije svečanosti.

Na prvoj je svečanosti naša Škola nagradila svoje najuspješnije učenike i njihove mentore za postignute odlične uspjehe na županijskim, regionalnim, državnim te međunarodnim natjecanjima. Nagrade je učenicima ove godine osigurala naša škola iz vlastitih sredstava, a najuspješniji učenici nagrađeni su i cjelodnevnim kupanjem na bazenima Aquapolis Bizovačkih toplica.

Svečanost je svojim nastupom uveličao Dječji zbor glazbene škole pod vodstvom profesorice Sandre Lovrinčević kojoj je dodijeljena i posebna nagrada za izniman doprinos u radu s učenicima u protekloj nastavnoj godini.

Druga je svečanost bila posvećena učenicima završnih razreda. Oproštaj od „osmaša“ i „šestaša“ iz glazbene škole bio je dirljiv. Sada su i službeno, primitkom svjedodžbi, završili jedan važan dio svojega života. Toplim riječima učenicima su se obratile njihove razrednice i razrednici: 6. razredu glazbene škole prof. Monika Emes; 8.a prof. Marija Pintarić; 8.b prof. Vedran Slunjski; 8.c prof. Goran Kupčerić te 8.d č. s. Juliana Beretić. Posebno iznenađenje učenicima 8.d razreda priredila je č. s. Danijela Škoro, njihova razrednica od 5. do 7. razreda, koja im se s Korčule javila video snimkom.

Učenici su se također lijepim riječima i uspomenama prikazanim na video uradcima oprostili od svojih suučenika, razrednica i razrednika, učiteljica od 1. do 4. razreda te svih učitelja koji su bili s njima i uz njih ovih osam godina.

Oni učenici koji su svih osam razreda završili odličnim uspjehom  primili su i posebne nagrade za svoj trud. Ravnatelj naše škole Dalibor Košutić darivao ih je prigodnim knjigama s posvetom  a gradonačelnik Matko Šutalo u ime Grada Valpova nagradio ih je sezonskim ulaznicama za kupanje na  bazenima u Belišću.

Čestitamo svim učenicima i mentorima na postignutim uspjesima, a osmašima želimo sretan put u novo poglavlje života!