Jesenski koncert glazbenih odjela OŠ M.P.Katančića, Valpovo

U četvrtak 16.studenog 2023. u Palači Gutmann u Belišću održan je Jesenski koncert svih odjela Glazbene škole.

Koncert je otvorila ravnateljica Sanja Birović uputivši riječi zahvale roditeljima, učenicima i mentorima. Publici su se obratili i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković te voditelj glazbenih odjela Dalibor Košutić naglasivši izvrsnu suradnji Grada i Škole što se posebno očituje u prekrasnom novoobnovljenom prostoru Palače u koju se glazbena škola nedavno preselila.

Potaknuti lijepim pozdravnim riječima, predstavili su se učenici od najmanjeg do najstarijeg uzrasta svih odjela. Počastivši publiku vrlo kvalitetnim koncertom na ponos roditelja i njihovih mentora, učenici su itekako pokazali da su na dobrom putu da postanu istinski glazbenici.

Na samom kraju koncerta predstavio se duo  Nera Torjanac (klarinet) i Iva Perak (klavir) koje su se upravo vratile sa Županijskog natjecanja u Opatiji gdje su se plasirale na Državno natjecanje komornih sastava u organizaciji HDGPP-a uvjerivši nas svojom izvedbom da im je mjesto upravo među najboljima.

Želimo svim našim učenicima da i dalje obogaćuju svoju svakodnevicu glazbom, a mi ćemo i dalje s radošću iščekivati buduće koncerte.

Ana Bučanac Marković