Međuopćinsko natjecanje u rukometu

U petak 17.11. održano je međuopćinsko natjecanje u rukometu za mladiće i djevojke 7. i 8. razreda. Natjecanje je održano u Gradskoj školskoj sportskoj dvorani, a u muškoj konkurenciji sudjelovale su samo dvije ekipe iz Osnovne škole Petrijevci ( Školsko sportsko društvo “Omladinac” ) i naša škola, Osnovna škola Matije Petra Katančića ( Školsko sportsko društvo “Jovalija” ). U napetoj i neizvjesnoj utakmici do samoga kraja i neriješenim rezultatom 15-15 presudili su penali u našu korist i pobijedili smo 18-17, jednim golom razlike. Plasirali smo se na županijsko natjecanje koje bi se trebalo odigrati početkom ožujka 2024.god. kod nas u Valpovu.

Bravo dečki, pokazali ste srčanosti i veliku želju do samoga kraja, možemo samo reći da smo jako ponosni na vas!

U ženskoj konkurenciji su se natjecale tri ekipe, Osnovna škola Petrijevci, Osnovna škola Ladimirevci i naša škola. Prvu utakmicu su odigrale učenice ŠSD „Šokac” iz Ladimirevaca protiv ŠSD ”Omladinac” iz Petrijevaca. Učenice iz Petrijevaca su preuzele inicijativu od samog početka i rutinski pobijedile rezultatom 13-7.

Naše učenice su u neizvjesnoj utakmici od učenica iz Petrijevaca izgubile 10-8. U zadnjoj utakmici protiv učenica iz Osnovne škole Ladimirevci smo izgubili u zadnjim minutama utakmice rezultatom 16-15.

Čestitamo svim sudionicima natjecanja na fer i poštenoj igri, a ekipama koje su prošle na županijsku razinu natjecanja želimo sreću u daljnjem natjecanju. I za kraj, jedno veliko hvala dječacima iz rukometnog kluba RK „Valpovka” za pomoć u vođenju i suđenju ekipama na natjecanju.

Marko Skelac, učitelj