Glazbeni tjedan u Osijeku

U sklopu Glazbenog tjedna Glazbene škole Franje Kuhača Osijek jedna večer tradicionalno je rezervirana za Koncert gostujućih škola Slavonije i Baranje. Učenici glazbenih škola iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Požege, Pakraca, Slavonskog Broda, Vukovara, Županje, Vinkovaca, Valpova i domaćina Osijeka svojim izvrsnim muziciranjem na različitim glazbalima oduševili su sve nazočne na koncertu. Koncert je imao i međunarodni karakter jer su na njemu sudjelovali , kao posebni gosti, učenici Srednje muzičke škole iz Tuzle.

Našu školu ovaj put  predstavljali su Lorena Vujnovac, učenica 3. razreda glazbene škole na klaviru (mentor Renata Somrak)  i duo Nera Torjanac (klarinet, mentor Denis Ravlić) i Iva Perak (klavir, mentor Marija Pušić) i svojim izvedbama učinile nas iznimno ponosnima

Obradovao nas je i susret s našom bivšom učenicom Lanom Šarčević koja je na koncertu predstavljala domaćine u kvartetu tambura.Lana je svojedobno predstavljala našu školu na koncertu u HNK u Osijeku –  kada je gošća bila nekadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju hvala domaćinima na odlično organiziranom koncertu i bogatom domjenku na kojem su se djeca družila izvjesno vrijeme.

Voditelj glazbene škole
Dalibor Košutić