Tjedan njemačke kulture i obrazovanja u našoj školi

U našoj školi se ovih dana održavao tjedan njemačke kulture i obrazovanja, a vrhunac je bio koncert u Velikoj dvorani Centra kulture Matija Petar Katančić koji se održao u četvrtak, 25.travnja.2024. godine.

Program posjeta započeo je u ponedjeljak, 22. travnja, a tijekom tjedna uključivao je radionice, probe i kulturne izlete. U utorak, 23. travnja, održala se radionica za članove Udruge osoba s invaliditetom “MI”, a u petak, 26.travnja su u osnovnoj školi njemački gosti zajedno s našim učenicima razmjenjivali pripremljene prezentacije u interaktivnom razgovoru na njemačkom i engleskom jeziku što je jedan od značajnih ciljeva ovoga susreta.

Na koncertu su posjetitelji imali priliku uživati u glazbenim izvedbama njemačkog školskog orkestra koji je u sklopu partnerskog posjeta i Erasmus+ programa zajedno s ravnateljicom OŠ M. P. Katančića i  nastavnikom Danijelom Čehajićem sa suradnicima posjetio i valpovačku gradsku upravu te Muzej Valpovštine i dvorac.

Gradonačelnik Matko Šutalo pozdravio je naše goste na njemačkom jeziku što im je bilo osobito drago. Upoznao ih je s Valpovom i svime onime čime se naš grad ističe i ponosi.

Ovim se projektom obilježava priključenje Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo sustavu “Schulen: Partner der Zukunft” koji je pod okriljem njemačkog Ministarstva kulture.

Tijekom tjedna imali smo priliku doživjeti harmoniju njemačke i hrvatske glazbene tradicije u srcu Slavonije.

Erasmus koordinator,
Danijel Čehajić