Započeo prvi Erasmus+ projekt glazbene škole

Glazbena škola pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo započinje realizaciju prvog Erasmus+ projekta u svojoj povijesti. U suradnji s mađarskom i poljskom školom, pokrećemo međunarodni projekt koji ima za cilj zajedničko stvaranje glazbe inspirirane održivim razvojem, pod okriljem Erasmus+ programa.

Projekt ima za cilj omogućiti učenicima da zajedno stvaraju glazbena djela, razvijaju se glazbeno i obogaćuju jedni druge kulturom, dok istovremeno postaju svjesniji važnosti očuvanja okoliša i principa održivog razvoja. Uključivat će putovanja u Mađarsku i Poljsku te posjet naših partnera Hrvatskoj. Ove posjete će pružiti priliku za razmjenu iskustava i upoznavanje s različitim metodama glazbenog obrazovanja. Svako putovanje će kulminirati koncertom koji će promicati održivi razvoj. Učenici će imati priliku kreirati glazbu koristeći instrumente koje su sami izradili od recikliranog materijala, kao i predstaviti glazbu svojih zemalja. Sudionici će također imati priliku dublje upoznati kulture drugih zemalja, što će obogatiti njihovu osobnu ekspresiju i doprinijeti razvoju njihovih vještina. Međukulturna interakcija pomoći će u izgradnji novih prijateljstava i boljem razumijevanju drugih kultura, kao i povećanju ekološke svijesti i osjetljivosti na globalna pitanja.

Naši Erasmus+ koordinatori Danijel Čehajić i Igor Zdenčanović su prošlotjednim odlaskom na Teacher Mobility uspješno dogovorili sve detalje realizacije prve mobilnosti naših učenika koja se održava od 16. do 21. lipnja u Mađarskoj.