Nagrade najuspješnijim mladim matematičarima

Prošlog četvrtka, 13. lipnja 2024. godine, ravnateljica Škole Sanja Birović svečano je našim učenicima uručila prigodne nagrade „Hrvatskog matematičkog društva“.

U našoj školi  22. ožujka 2024. godine pod pokriviteljstvom „Hrvatskog matematičkog društva“ održano je  međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Naime, ovo natjecanje se po 26. puta održalo u Republici Hrvatskoj, a ove godine na njemu je sudjelovalo 632 osnovne i 90 srednjih škola i ukupno se natjecalo 36647 učenika u 7 kategorija, a iz naše Škole ukupno 88 učenika. Svake godine 10 % najuspješnijih učenika biva dodatno nagrađeno prigodnim nagradama „Hrvatskog matematičkog društva“. Ove godine iz naše škole nagrađeni učenici su:

– Petar Jurlina i Mia Mijatović, učenici 2.razreda koji su se natjecali među 7545 učenika u kategoriji „Pčelice“;

– Greta Crnogaj, učenica 3. razreda koja se natjecala među 7196 učenika u kategoriji „Leptirići“,

– Stjepan Đurković, Marija Marčeta, Lana Topalović i Fran Bošnjak, učenici 4. i 5. razreda koji su se natjecali među 11121 učenikom u kategoriji „Ecolier“ i

– Marin Jurlina i Bruna Mihalj, učenici 6. razreda koji su se natjecali među 6109 učenika u kategoriji „Benjamin“.

Prilikom podjele prigodnih nagrada ravnateljica Škole dodatno je pohvalila nagrađene učenike i njihove mentore te im poželjela da i dalje budu uspješni kako u školi tako i na narednim natjecanjima.

Valentina Škorvaga