Zeleni festival – festival održivog razvoja

U sklopu projekta EKO GLAS u ponedjeljak 10.06.2024. Ekološka udruga Eko Karašica organizirala Zeleni festival – festival održivog razvoja u našoj školi.
U našoj školi održali smo radionicu na temu permakulture. Radionicu je vodila Sendy Osmičević, stručnjakinja i suosnivačica udruge Naš centar za kulturu življenja, udruge iz Velike Gorice koja okuplja multidisciplinarni tim stručnjaka koji svoje ekspertize i dugogodišnje iskustvo ulažu u društveno korisne projekte iz područja održivog ekološkog, kulturno-sociološkog i ekonomskog razvoja zajednica, koji donose pozitivne promjene u kvaliteti života pojedinaca i društva.

15 učenika „Eko skupine“ i skupine „Mali vrtlari i voćari“ imali su priliku upoznati se sa Hrvatskim sortama sjemena, pojmom permakulture, zašto su permakultura i bioraznolikost važni te sijanjem tzv. biljke 3 sestre – grah, bundeva i kukuruz. Također su, uz pomoć učiteljica Mirjane Schneider i Jadranke Špiranović te voditeljem Školske zadruge Matijom Bartolovićem malčirali već postojeće vrtove.