Večer matematike

Ove je školske godine Večer matematike održana 12. prosinca u 18 sati. Radionice za djecu i roditelje organiziraju se i održavaju već sedmu godinu zaredom.

Odaziv je bio odličan kao i prijašnjih godina. Sudjelovalo je oko 60 učenika nižih razreda matične i područnih škola sa svojim učiteljicama i roditeljima te 65 učenika viših razreda s nastavnicima matematike. Radionice su bile inovativne, zanimljive, učenicima prihvatljive i prilagođene njihovu uzrastu i interesima.

Prvi put korištena je i pametna ploča za igre asocijacije u 7. razredu pod vodstvom nastavnice Valentine Škorvage, uspješno je provedena potraga za blagom u 5. razredu pod vodstvom nastavnice Ane Pušić, escape room (bijeg iz učionice) u 8. razredu pod vodstvom nastavnica Lucije Tolušić i Marine Bajamić te edukativne igrice u 6. razredu pod vodstvom nastavnika Gorana Kupčerića.

Po završetku druženja učenicima i učiteljima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje, a nastavnicima matematike zahvalnice za sudjelovanje i organizaciju.

Događaj smatramo uspješnim jer su učenici odlazili kućama zadovoljni i s osmijehom na licu, što je i bio glavni cilj uz približavanje matematike učenicima na nov i zanimljiv način!