Humanitarna akcija u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo

U četvrtak 19. listopada 2023. godine u hodniku  škole Razredne nastave provedena je PLEMENITA KUPNJA IGRAČKI u kojoj su po simboličnoj cijeni učenici kupovali igračke i time pomogli MARIJINE OBROKE koji hrane gladnu djecu širom svijeta.
Od prikupljenog novca dio smo odvojili za OBNOVU KUMSTVA  s djevojčicom iz DR Kongo koja nam je povjerena prije 7 godina.Protekli su tjedan učenici 1.do 4. razreda Matične škole kao i Područnih škola velikodušno poklanjali svoje slikovnice,plišance,lego kockice,društvene igre i druge igračke kako bi na dan kupnje te iste igračke kupovali za sebe,brata,seku, a poneki čak za tatu ili mamu. Učenici su bili toliko uzbuđeni jer su sami kupovali i odabirali ono što žele.Dolazili su u više navrata kako bi potrošili sve novčiće u svojim šarenim novčanicima ili vrećicama. Ova dječja ,ali velika srca darovala su najviše do sada – ukupno 500 eura.
Radujemo se što je novac namjienjen za potrebe siromašne i gladne djece te što naši učenici pokazuju  suosjećanje, ljubav i nesebičnu pomoć potrebitima. Dovoljnabsu 22 eura da jedno dijete ima kuhani obrok cijele godine, a s prikupljenim iznosom bit će za jedan razred od dvadesetak učenika. HVALA  ravnateljici, učiteljicama i roditeljima na velikoj podršci i pomoći.