BOŽIĆNA ČAROLIJA (2023.)

Božićna čarolija, svečana priredba u povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, održana je u četvrtak, 21.prosinca 2023. u dvorani Centra kulture M.P.Katančić.

Ravnateljica naše Škole, gospođa Sanja Birović, svim je nazočnima izrazila dobrodošlicu te naglasila dragocjenost osmijeha na dječjim licima koji im uz obitelj, svakodnevno pružaju i naši vrijedni učitelji.

Gradonačelnik grada Valpova, gospodin Matko Šutalo, pozdravio je male pjevače, glumce i recitatore te im poželio bezbrižne dane školovanja.

Minute ispunjene riječima, glazbom, plesom i glumom pozorno je pratila brojna publika.

Recitacijama su se predstavili učenici 2.c,2.d i 3.a ,predivne božićne dramske trenutke približili su nam učenici 1.c,1.d,2.a,2.c i 2.d i 4.b, a temperaturu u dvorani i srcima publike podignuli su ples i pjesma u izvedbi 1.a, 3.a i 4.a.

Mali i veliki zbor osnovne škole uz stručno vodstvo učiteljice Maje Huis te Dječji župni zbor Mirjam uz vodstvo sestre Julijane Beretić u izvedbama dobro nam znanih adventskih pjesama publiku su pripremili za svečaniji i topliji doček Božića.

Kroz Božićnu čaroliju vodili su nas Lucija Klibert i Fran Bošnjak.

Pripremu malih velikih glumaca, pjevača, recitatora i plesača potpisuju kreativne ruke i velika srca naših učiteljica (Senka Špoljarić, Jadranka Ivić, Biserka Medved, Vanja Bošnjak,Sanela Čuljak,Vanesa Harambašić Hegeduš i vjeroučiteljica Marija Nenadić).

Nevidljivi tim koji je pazio da minute Božićne čarolije postanu stvarnost čine učiteljica Mirta Mihaljević (konferansa) te učitelj Vedran Slunjski koji je s malenim likovnim čarobnjacima osmislio i ukrasio pozornicu.

Mirta Mihaljević