Održan 2. stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika teorijskih glazbenih predmeta u Glazbenoj školi Matije Petra Katančića

U Palači Gutmann u Belišću 20. siječnja 2024. održan je 2. stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika teorijskih glazbenih predmeta u Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Na početku skupa nazočne je pozdravila ravnateljica Sanja Birović i uručeni su im prigodni pokloni koje je osigurao Grad Belišće. Voditeljica MŽSV, mr. sc. Ivančica Hinek, savjetnica iz glazbene škole Franje Kuhača Osijek najavila je program rada stručnog skupa i teme:

Zaigrajmo solfeggio! (ogledni sat s učenicima 2. razreda osnovne glazbene škole)
Igrifikacije u nastavi solfeggia (predavanje)
Sandra Lovrinčević, mentorica, Glazbena škola pri OŠ Matije Petra Katančića,Valpovo
Romana Borš-Mačak, izvrsna savjetnica, Glazbena škola pri OŠ Matije Petra Katančića,Valpovo

eTwinning projekti u glazbenim školama – projektna nastava u praksi (predavanje)
Kako osmisliti i napisati školski projekt? (radionica)
Tomislava Karačić Šoljić, savjetnica, Glazbena škola Franje Kuhača Osijek
Josipa Erhardt, savjetnica, Glazbena škola Franje Kuhača Osijek

U iznimno akustičnom i atraktivnom prostoru belišćanskog Paleja u kojem je smješten dislocirani odjel glazbene škole, nastavnici glazbe su proveli ugodno poslijepodne u radnoj atmosferi. Tijekom stanke su uz okrijepu izrazili ugodne dojmove i zahvalu na gostoprimstvu ravnateljici Sanji Birović i nastavnicama A. Bučanac Marković, R. Borš-Mačak i  S. Lovrinčević koje su organizirale i pripremile ovaj susret.

R. Borš Mačak
S. Lovrinčević