3. Katančićev jesenski sajam

U petak 17. listopada povodom Svjetskog dana hrane u našoj je školi održan 3. Katančićev jesenski sajam.

Na središnjem valpovačkom trgu učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića i područnih škola iz Narda, Šaga i Bocanjevaca uz pomoć svojih učiteljica i učitelja uredili su štandove šarolikim jesenskim plodovima i mirisnim pekarskim proizvodima što su ih pripremile vrijedne ruke njihovih mama i baka.

Sajam je otvorio ravnatelj škole profesor Dalibor Košutić zahvalivši svim sudionicima događanja. Posebno je pohvalio nastojanje da se prodajom proizvoda za simboličan dobrovoljni prilog prikupi što više novca za financiranje školovanja afričke djece. Velečasni Zvonko Mrak posvetio je plodove jeseni prigodnim molitvama, a svečanost su recitacijom i pjesmom uveličali učenici škole i članovi Dječjeg pjevačkog zbora „Valpovački vrapčići“ pod ravnanjem prof. Želimira Sušića.

“Gastro patrola“ je najboljim štandovima proglasila one koje su uredili učenici 6.b i 7.d razreda, razrednica Anabele Balint Jelić i Biljane Pantoš, a najkreativniji pekarski proizvod donio je Luka Popović iz 2.c razreda.

Sajam je održan u najljepše doba dana, kada je sunce izmamilo u šetnju brojne građane koji su rado kušali slasne proizvode i svojim prilogom pomogli humanitarnu akciju „Škole za Afriku“. U akciji je prikupljeno 5.372 kune. Tim sredstvima učenici naše škole pomogli su 71 učeniku u Africi tijekom jedne školske godine.