Odbojkašice do bronce na općinskom

Općinsko natjecanje u odbojci za 5. i 6. razrede osnovne škole je održano u Bizovcu 23. veljače 2016. godine, a za 7. i 8. razrede nešto ranije u veljači. Oba su sastava naše škole osvojila treća mjesta.

U konkurenciji petih i šestih razreda natjecale su se samo tri ekipe osnovnih škola iz Bizovca, Belišća i Valpova. Mi smo na kraju turnira bili treći, Belišće prvo, a Bizovac drugi. Ipak i uz dva smo poraza pokazali borbeni duh i želju za igrom te niti jedna ekipa ne može izjaviti sa su „samo tako igrali protiv nas“. Ovo nam je samo putokaz da moramo uložiti više truda i rada u treniranju i vježbanju odbojke i iduće godine ponovno okušati sportsku sreću na borilištu. Za Osnovnu školu Valpovo su igrale: Karla Kučinac, Žana Čužić, Lucija Šimić, Nora Milković, Lana Galinović, Korana Đermešter, Elena Pleša, Nera Novoselić i Dorotea Arnaut, te Lea Pandurić, Sonja Blažević, Leonarda Bižaca, Nora Milković, Petra Mogoroš, Karla Kučinac, Lara Stipić i Lara Ivanković u kategoriji starijih.

odbojka_2016

U konkurenciji 7. i 8. razreda prvu smo utakmicu odigrali protiv domaćina. Dobili smo prvi set, ali to nam nije bilo dovoljno, Bizovčanke su ipak pokazale da su bolje u preostala dva seta i dobile su utakmicu s 2 – 1 u setovima. Za treće mjesto smo igrali protiv dobre ekipe iz osnovne škole iz Koške. Pokazali smo da smo kvalitetniji i bolji pobijedivši ih sa 2 – 0 u setovima i osvojili smo treće mjesto. U finalu, u neizvjesnoj utakmici su igrale Osnovna škola Ivana Kukuljevića iz Belišća i Osnovna škola Bratoljuba Klaića iz Bizovca. Belišće dolazi do prvog mjesta sa rezultatom 2 – 1 u setovima.

Konačan poredak ekipa:
1. Belišće
2. Bizovac
3. Valpovo
4. Koška
5. Ladimirevci

Marko Skelac