Izborili svoje mjesto na Državnom prvenstvu

Naši mladi rukometaši 4., 5. i 6. razreda izborili Državno prvenstvo osnovnih škola koje će ove godine biti u Vinkovcima.

 

Poluzavršno ili međužupanijsko natjecanje za rukometaše 5. i 6. razreda osnovne škole održano je u Valpovu 19. travnja u Gradskoj sportskoj dvorani. Natjecanje je otvorio ravnatelj OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova, gosp. Dalibor Košutić koji je po završetku natjecanja uručio priznanja i pehare najuspješnijim društvima. Sudjelovalo je šest ekipa osnovnih škola iz Slatine (školsko sportsko društvo – ŠSD Junior), Privlake (ŠSD Mladost), Požege (ŠSD Sloga), Vrpolje (ŠSD Mladost) i Valpova (ŠSD Jovalija). Valpovački rukometaši su izborili finale pobjedom nad ekipom iz Privlake sa 19:3 i ekipom iz Požege 22:1. U finalu su savladali osnovnu školu Josip Kozarac iz Slatine s visokih 24:8. Svojim nastupom, uz vodstvo trenera Alenka Bajera, protivnicima nisu ostavili puno izbora osim da prihvate njihov tempo i ritam igre. Slobodno možemo reći da su utakmice bile riješene u prvim minutama igre. Kako smo sa sigurnošću osvojili ovo natjecanje željno iščekujemo Državno prvenstvo tijekom lipnja u Vinkovcima, gdje će naši dječaci predstavljati regiju Istok. Znajući da je ova generacija osvojila i državno prvenstvo u Karlovcu pod vodstvom trenera Bajera veselimo se natjecanju u Vinkovcima i što boljem plasmanu. Za sada nemamo informaciju koje će sve ekipe nastupiti na državnom prvenstvu, ali koje god bile naše momke očekuje težak posao. Poželimo im puno sreće i da nam se vrate sa što sjajnijom medaljom.

rukomet_medjuzupanijsko_160419093858_2
Za Valpovo su nastupali: Darjan Lazar, Frano Kuna, Luka Piškorjanac, Fabijan Pandurić, Antun Medved, David Sorgho, Borna Šimić, Karlo Vuksanić, Filip Pepić, Karlo Vidošić, Matija Bajer, Roko Markota, Ante Kuna, Neo Cvenić i Luka Grđan.

Konačan poredak ekipa: 1. ŠSD Jovalija – Valpovo, 2. ŠSD Junior – Slatina, 3. ŠSD Mladost – Privlaka, 4. ŠSD Mladost – Vrpolje i 5. ŠSD Sloga – Požega.

Marko Skelac