Održana šesta Večer matematike

Šesta po redu Večer matematike održana je dana 06.12.2018. godine s početkom u  18:00 sati.

Ovom prigodom okupio se velik broj velikih i malih ljubitelja matematike kroz igru. Učenike razredne nastave pratili su njihovi učitelji i roditelji, a učenike viših razreda njihovi nastavnici.

Radionice za razrednu nastavu koordinirala je i organizirala je učiteljica Jadranka Špiranović, pozivnice, plakat i zahvalnice izradila je Ana Pušić uz pomoć matematičara iz skupine s dodatne nastave te knjižničarke Sanje Slivar.

Događaj smo započeli pozdravom ravnatelja Dalibora Košutića i kratkim uvodom nastavnice Ane Pušić u događaje koji slijede.

Nastupili su učenici 2.a i 2.b razreda recitacijom Pjesmica o nuli i Decimalne točke pod vodstvom učiteljica Jadranke Ivić i Vanje Bošnjak.  Nakon toga učenici su podijeljeni po učionicama, svi učenici od 1.- 4.razreda u učionicama razredne nastave, a svi učenici 5. – 8. razreda u učionicama predmetne nastave.  U svakoj učionici je boravio i učitelj ili predmetni nastavnik, radionice su bile zanimljive, edukativne, drugačije od nastave matematike na kakvu su učenici naviknuti.

Učenici 5. razreda, s nastavnicom Lucijom Tolušić, zabavili su se u potrazi za blagom, a učenici 8. razreda uspješno su potražili “ključ za bijeg“ iz učionice uz pomoć nastavnice Ane Pušić.

Na radionicama se okupilo oko 60-ak učenika razredne nastave sa pratiteljima, oko 50-ak učenika predmetne nastave i bili su prisutni učitelji 1. – 4. razreda te predmetni nastavnici: Valentina Škorvaga, Goran Kupčerić, Lucija Tolušić i Ana Pušić.

Reakcije su bile pozitivne, kao i prijašnjih godina.  Učenici i roditelji zadovoljni su i s veseljem očekuju slična druženja.